Proizvodi

PROIZVODI
PODRUČJA PRIMJENE
Podrucja Primjene
POLYTWIST® ojačanje od makro sintetičkih vlakana
Polytwist PT54, proizvedena od 100% kopolimerskih/polipropilenskih vlakana, sastoje se od upredenih snopova monofilamentnih vlakana i koriste se kao strukturalno ojačanje betona. Njihova struktura visokih performansi daje maksimalnu izdržljivost bez rizika od korozije. Također su antimagnetna i 100% otporna na kiseline/alkalije.
POLYMACRO® ojačanje od makro sintetičkih vlakana
Makro sintetičko vlakno Polymacro® je dizajnirano da razvije odličnu vezu unutar betonske matrice svojim inovativnim reljefnim oblikom posebno za primjenu kod mlaznih betona i obloge tunela kako bi se povećala otpornost na udar i savijanje.
POLYMONO® ojačanje od mikro sintetičkih vlakana
Polymono® mikro sintetička vlakna koriste se u bilo kojoj primjeni betona kako bi se smanjila pojava pukotina usljed plastičnog skupljanja i plastičnog slijeganja, čime beton postaje trajniji i otporniji tokom cijelog vijeka trajanja. Jednostavna su za upotrebu i mogu se direktno miješati u beton, eliminišući vrijeme i trud koji su potrebni za transport i ugradnju tradicionalne mreže u svrhu kontrole pukotina nastalih usljed skupljanja betona.
POLYFIBRIL® mikro fibrilno sintetičko vlakno
Polyfibril® fibril sintetička vlakna se koriste u bilo kojoj primjeni betona kako bi se smanjila pojava pukotina usljed plastičnog skupljanja i plastičnog slijeganja, čime beton postaje trajniji i otporniji tokom cijelog vijeka trajanja. Osim toga, njihova specijalna fibrilirana struktura mreže pruža dodatnu žilavost betonu za primjenu sa manjim opterećenjima.